Välkomna

Mitt namn är Helen van Dijk och jag är driftansvarig på Marinans café restaurang och pub.
Jag har arrenderat cafeterian med gästbrygga sedan 2005 förutom ett litet uppehåll säsongen 2012. Sedan våren 2015 driver jag även restaurang på Tranebergs Gästgiveri.

Jag har varit egen företagare sedan 1991 då jag startade Heléns Hud & Hårkompani i Lidköping, att få arbeta med människor är ett måste för mej.


Kållandsö ligger mej varmt om hjärtat eftersom det är här jag är född,  uppvuxen och bor idag. När jag som liten fick en slant och cyklade till Hörviken för att köpa lördagsgodis eller glass är ett underbart barndomsminne. Då fanns bara en liten kiosk och en oljebod där båttillbehör såldes. Ända sedan dess har det varit en dröm att få driva och sköta om detta ställe som för mej känns som ett riktigt smultronställe.

Idag har Marinan växt till sej och utefter min vision, som är att kunna ge det jag själv önskar på min semester, har många små bitar fallit på plats. Hörvikens Marina har blivit ett familjärt, trivsamt och mysigt ställe med de viktigaste faciliteterna. Vi serverar god och vällagad mat till rimliga priser.

Marinan har även blivit ett samlingsställe för lokalbefolkningen, man träffas, pratar, spelar på trav eller tittar på en fotbollsmatch och tar en öl tillsammans i puben. Jag vill att Hörviken även i fortsättningen skall få vara en gemytlig plats där alla känner sej hemma och välkommna, en plats för gemenskap, ett ställe att ladda sina batterier på.

Med vänliga hälsningar Helén van Dijk

Hörvikens café, pub och restaurang

Café

Vi har färska smörgåsar med räkor, ost, skinka eller ägg och sill. Bullar och hemmagjorda kakor samt färskt bröd att köpa.

Puben

Nyrenorverad pub för gemytliga travkvällar, tv tittande eller rockiga musikaftnar.

Fotograf Linnea Gustavsson.